Waarom vliesbehang?

Vliesbehang is een behang met een vinyl toplaag en een rug van glasvlies. Onze collectie is op een basis van vlies met hedendaagse designs. Behang met een basis van vlies en een top van vinyl heeft enkele voordelen ten opzichte van behang op papierbasis te weten:

  • Vliesbehang heeft in tegenstelling tot behang op papierbasis als eigenschap dat het scheuroverbruggend is.
  • Vliesbehang dient stotend aangebracht te worden. Hierdoor zijn naderhand geen naden zichtbaar wat ten goede komt van het eindresultaat.
  • Vliesbehang is aanzienlijk dikker als behang op papierbasis waardoor een eventuele fouten in de ondergrond minder zichtbaar zijn na het verplakken van ons vliesbehang.
  • Door de dikte en het reliëf van het vliesbehang is de vlekvorming na het verplakken nihil.
  • Ons behang met rug van glasvlies heeft als eigenschap dat het 100 procent stripbaar is. Dit in tegenstelling tot behang op papierbasis,dit moet worden verwijderd door middel van stomen, en gewoon vinyl waar slechts de toplaag stripbaar is. Vliesbehang is dus sneller te verwijderen en de staat van de ondergrond blijft beter

 

Vliesbehang

Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek behang. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. Vooral bij verbouwers en schilders is vliesbehang erg geliefd. Een andere naam voor vliesbehang is snelbehang.
Deze naam heeft vliesbehang te danken aan het feit dat het op een muur kan worden aangebracht zonder het in te lijmen en zonder wachttijd. Het is behang met een toplaag van papier of vinyl. De onderlaag van vliesbehang is van vlies gemaakt. Op vliesbehang kan – wanneer je dat graag wilt – een andere vorm van wandbedekking worden aangebracht, zoals het al eerder genoemde behang of verf.

Vliesbehang heeft vele voordelen. Het is overigens ook zo dat vliesbehang vele malen sterker is dan het gewone klassieke papierbehang. Hier moet je namelijk oppassen voor het ontstaan van scheuren, maar bij vliesbehang is het ontstaan van scheuren zo goed als uitgesloten. Ben je het vliesbehang zat dan is het erg eenvoudig verwijderd zonder dat er resten achter blijven of dat er schade op je muren ontstaat. Het gewone behangpapier moet vaak met een stomer worden verwijderd, maar vliesbehang kan in de meeste gevallen gewoon droog worden verwijderd van de muren.

Vliesbehang bevat geen bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Door vliesbehang te gebruiken ben je dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Daarnaast is het zo dat vliesbehang biologisch afbreekbaar is. Mocht er een stukje vliesbehang in de natuur terecht komen dan zal dit verteerd worden naarmate de tijd vordert zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor het milieu. Vliesbehang is enorm geschikt voor probleemmuren. Je kunt haarscheuren bedekken met het vliesbehang zonder dat vervolgens het hele behang gaat vervormen. Het is wel van belang dat je grote scheuren en grote gaten wel eerst wegwerkt voor je met het vliesbehang aan de slag gaat, maar bij haarscheuren is dit niet nodig. Dit komt doordat het vliesbehang vele malen sterker is dan normaal behang en door het feit dat vliesbehang niet zal vervormen.