De tuin een vlinderparadijs
Het vlindervriendelijk maken van uw tuin begint bij de planten. Vlinderplanten op windluwe plekken zijn een garantie voor veel vlinders in uw tuin. Een aantal planten is favoriet met als bekendste de vlinderstruik (Buddleia) die bloeit vanaf begin juli. Er zijn veel soorten buddleia en de lila, rode of witte bloemaren lokken gegarandeerd prachtig gekleurde vlinders als kleine vos, atalanta, distelvlinder, koolwitje en dagpauwoog naar uw tuin.
 
De vlinderstruik is een sterke plant die in de volle zon geweldig bloeit. Wanneer u de uitgebloeide aren of pluimen wegknipt zal de struik nieuwe bloemen ontwikkelen waardoor u over een lange periode veel vlinders in de tuin zal hebben. Een flinke verjongingssnoei in april, tot 50 cm boven de grond, zorgt voor veel bloemen in de zomer.

Andere planten die favoriet zijn bij vlinders zijn kattestaart, herfstaster, distel, braam, sedum, knautia, oregano, lavendel en andere bloeiende kruiden. De lijst van planten waaruit u kunt kiezen is groot.
 
Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van de juiste planten. Ook is er een speciale website gemaakt: www.uwtuinvolvlinders.nl Daarop staat een programma dat, aan de hand van uw gegevens, uitzoekt welke planten het meest geschikt zijn voor uw tuin.
 
Hoveniersbedrijf van der Sande Buddleia