Domotica:science fiction in uwhuiskamer

‘De techniek staat voor niets’, zeggen we wel eens. Die stelling gaat zeker op voor domotica. Wat jaren geleden nog science fiction was, is vandaag de dag realiteit. Domotica is een samenvoeging van de Latijnse term domus(huis) en het begrip telematica. Woonhuisautomatisering dus. Intelligente elektrotechnische toepassingen. Hi-tech producten met luxueuze en praktische doeleinden. Voor een comfortabele én veilige leefomgeving.

Domotica – maximaalwooncomfort

Met uw mobiele telefoon de alarminstallatie bedienen, de verwarming aanzetten of de sauna inschakelen. Lichtsensoren die uwwoning in een sfeervol licht hullen. Toegangspoorten die automatisch open en dicht gaan. De mogelijkheden van domotica zijn grenzeloos. Het is techniek die voor een stukje luxe zorgt. Of beter gezegd: een stukje eenvoud.

Voorbeelden van domotica-functies

  • Besturing van uw zonwering, gordijnen, rolluiken. Allemaal tegelijk, op alle etages
  • Automatisch activeren van uw verwarming, airco, buitenverlichting, vijver- of zwembadpomp
  • Vooringestelde licht-combinaties, zoals ‘opstaan’, ‘naar bed’, ‘sfeervol’ of ‘vakantie’
  • Besturen van bewakingscamera’s met uw intercom via iPad of iPhone
  • Bewegingsdetectoren die de verlichting en apparatuur automatisch uitschakelen waar gedurende een bepaalde tijd geen beweging meer is waargenomen
  • Met één klik alle lampen, apparaten en TV’s uit wanneer u naar bed gaat
  • Toegang met keycard, pincode of vingerafdruk
  • Sfeerprogramma’s voor al uw verlichting in de door u aangegeven ruimtes

 

Domotica – veiligheidvoorouderen

Dankzij domotica kunnen senioren, personen met een mobiele beperking en andere hulpbehoevenden langer zelfstandig wonen. Op eenverantwoordemanier langer op eigen benen staan. Domotica zorgt voor veiligheid en gebruiksgemak. Voorbeelden? Met een druk op één knop in het hele huis het gas en elektriciteit uitschakelen. Automatische verlichting, videobewaking, alarminstallaties en communicatiemiddelen. De woning wordt volledig aangepast aan de behoefte van de gebruiker.

Van der SandeDomotica

van der Sande Elektro tekende bij tientallen projecten voor de domotica. Vooreenmaximaalwooncomfort dus. Van luxe villa’s tot aangepaste woningen. Van der Sande Elektro adviseert u graag over de mogelijkheden in uw woning.

 

Gebouwbeheersystemen

Leidraad in eentechnischdoolhof

Een gebouw is een technisch doolhof. Elektrische leidingen, datanetwerken en allerlei systemen voor airco, verwarming, computers, verlichting en beveiliging vormen samen een ingewikkelde elektronische infrastructuur.

Een gebouwbeheerssysteem is het technische brein. Het mastermind dat alle elementen op effectieve en efficiënte wijze laat samenwerken. Zo gaat u zorgvuldiger om met energie. En dat voelt u dus ook in uw portemonnee. Daarnaast kunt u alle toepassingen veel eenvoudiger bedienen.

Efficiëntenergieverbruik

Een gebouwbeheerssysteem zorgt voor optimaal voordeel bij een ingewikkelde technische infrastructuur. Zobespaart u aanzienlijk op energiekosten. Onze specialisten vertellen u er graag meer over

Comfortabel, zuiniger, veiliger

Domotica draagt in vele gevallen bij tot het comfort en de veiligheid. Bovendien kan men een beter inzicht krijgen op het energiegebruik en aanpassingen snel doorvoeren indien nodig. Het resultaat is een optimale woonomgeving: verwarming, ventilatie en verlichting in functie van uw gemak. Vervelende, terugkerende handelingen worden geautomatiseerd. Het risico om iets te vergeten (zoals het uitschakelen van verlichting, ophalen van zonnescherm of sluiten van rolluiken) wordt geminimaliseerd.

Vrees niet; u verliest door domotica niet de controle over uw huis en domotica is ook niet ‘ingewikkeld’. Van der Sande Elecrtro helpt u bij het programmeren en ook voor aanpassingen staan wij voor u klaar.